Loading

Mit absolutte yndlingssted…kan I gætte hvor det er?

lj01

Som cafe- og restaurantskribent og inkarneret aarhusianer har jeg efterhånden besøgt en hel del cafeer og restauranter rundt omkring i Aarhus. I den forbindelse bliver jeg ofte spurgt om, hvad der er mit yndlingssted. Det burde måske være ligetil at svare på, men jeg har i lang tid haft svært ved at pege på netop én blandt de mange gode steder. Det problem har jeg dog kun haft indtil for nyligt…

For et lille års tid siden hev min veninde mig med til et sted, som jeg ikke havde prøvet før. Det var sommer og en af de dage hvor der var høj solskin, og det passede perfekt med at vi kunne sidde udenfor I deres hyggelige baggård. Min første madoplevelse blev deres brunch, som jeg særligt husker for det rustikke brød, deres lækre hjemmelavede abrikossirup og for at blive intet mindre end ”blown away” da jeg, som det sidste, satte tænderne i deres nostalgiske ølkage med smør ovenpå.

Det var først da jeg skulle betale at jeg egentlig kom indenfor i restauranten, men måske var det i virkeligheden i det øjeblik jeg indså, at jeg have fundet mit yndlingssted.
Indretningen er rå og autentisk, men samtidig afslappet og hjemmelig. Personligt får jeg fornemmelsen af at de har udvalgt hver en stol med tanke og omhu, og fordi den vil passe perfekt ind sammen med resten af møblerne. Bordene fremstår i ubehandlet træ og skaber en charmerende kontrast til det klassiske Royal Copenhagen porcelæn. Lamperne giver en hyggelig belysning og på væggene og toiletterne hænger der små anekdoter og statements, som gør at toiletbesøgende nogle gange bliver en anelse mere reflekterende end sædvanligt. Det er altså ikke kun maden og betjeningen der er spiller en rolle, men i særdeleshed også stedet, historien og atmosfæren. Det er de små ting der inspirerer, påvirker og giver en oplevelse ud over det sædvanlige.

Kan I gætte hvor det er?

lj02lj06

Mit absolutte yndlingssted i Aarhus er Langhoff & Juul!

Til jer der ikke kender stedet er det et økologisk spiseri og købmand der ligger i Guldsmedgade. Langhoff & Juul sætter en ære i at lave økologisk mad fra bunden, hvor råvarerne er valgt med sans for kvalitet. På deres menukort er der en række solide klassikere, der har fået et strejf af den sidste tendens indenfor gastronomiens verden. Jeg kan særligt fremhæve deres morgengrød af havre og hirseflager med hjemmelavet frugtkompot og abrikossirup, deres pulled pork burger uden låg og med sidevogn og sidst, men ikke mindst deres populære “Fredagsfad” der er en række forskellige Langhoff & Juul specialiteter serveret som små retter. 

I lørdags var jeg på besøg hos Langhoff & Juul for at prøve deres 5 lørdags serveringer. Konceptet består af en fastlagt 5 retters menu med en cocktail som starter, to forretter, to hovedretter og en dessert. Det er valgfrit hvor mange retter man har lyst til at give sig i kast med, men det er næsten en skam ikke at vælge hele herligheden til kun 380 kr. Se bare her…

lj03Pore – kartoffelsuppe med tørsaltet bacon, kartoffelchips og forkullet pore

lj04

Tempereret laks med sellericreme, karse, hasselnød og asiatisk sauce med brunet smør

lj05

14 timers braiseret svinenakke, paneret og friteret, hertil variation af beder med rødbedecreme, urtemayo og brøndkarse

IMG_9159Svinemørbrad og grisekæbe braiseret i mørk øl og fond, hertil gulerodsbearnaise, bagte jordskokker og timian

IMG_9171Chokoladekage med en chokoladeganache, og en hvid chokolade panna cotta med appelsincreme

Aldrig har jeg smagt så god en pore-kartoffelsuppe og chokoladekagen med chokoladeganache forfølger mig stadig… Hold nu op, det var lækkert!

Hvis der er to ord der er særligt kendetegnende for Langhoff & Juul er det at de er nytænkende og innovative. De er i konstant udvikling og har i den grad fingeren på pulsen, både i forhold til madoplevelsen, men også i forhold til stedet der, for mig, er en stor inspirationskilde. Jeg har høje forventninger hver gang jeg kommer der, men de formår til stadighed at indfri dem på deres unikke måde. Netop derfor kan jeg med sikkerhed udnævne Langhoff & Juul til mit absolutte yndlingssted i Aarhus! 

Det eneste der er tilbage at sige er; prøv det, men husk at bestille tid i forvejen – det er ikke kun mig der har fået øjnene op for dette skønne sted! 

IMG_9179Se mere på Langhoff & Juul hjemmeside, Facebook profil eller følg dem på Instagram

P.S. Har du et yndlingssted i Aarhus som du vil afsløre??

Dette indlæg er sponsoreret eller en del af en ambassadør aftale.

2 Comments

 1. Katrine
  by Mia on 20. april 2014  11:04 Svar

  Jeg har selv villet prøvet Langhoff og Juuls 5-retters, men er lidt i tvivl om hvorvidt vinen er med i prisen?
  Kan se du har fået vin på dine billeder, men er det med i prisen? :-)

  Mia

  • Katrine
   by Katrine on 21. april 2014  14:53 Svar

   Hej Mia.
   Prisen inkluderer kun maden, så vinen skal du købe ved siden af. Prisen på vin er relativt standard i forhold til andre restauranter...Ca. 60-70 kr. pr. glas :) Men pengene er uden tvivl givet godt ud!

Leave a reply

Your email address will not be published.