Loading

Interview: Isabella fra Tøjstory

Jeg har ikke altid været stor fan af second-hand, men jeg har virkelig fået åbnet mine øjne op for konceptet. Det startede med at jeg ryddet op i mit skab og stod tilbage med 2 sække fuldt med tøj. Jeg har hørt mine veninder nævne Trendsale og Anywear et par gange og jeg prøvede lykken og fik solgt 3 stykker tøj. De få penge, som jeg ente med at tjene kunne næsten ikke svarer sig i forhold til den tid jeg har brugt på at ligge billeder op på nettet, svarer på beskeder og løbe frem og tilbage til posthuset. I juni måned prøvede jeg at sælge mit tøj på loppemarked, men det kunne desværre slet ikke svare sig, udover det var en super hyggelig dag. Så hvad gør jeg nu med mine 2 sække, som snart er blevet til 3? 

Jeg har heldigvis fundet en løsning efter besøget med søde Isabella, som er indehaver af en ny second-hand tøj butik i Aarhus. Isabella bød på et glas kold Faxekondi light og en snak om hverdagen i modebranchen og på studiet.

Skærmbillede 2014-07-25 kl. 15.39.49Isabella fortæl lidt om dine butikker Tøjstory?

Jeg startede butikken i Aalborg sammen med min kæreste Tais i november sidste år. Det var egentlig Tais, som kom op med idéen om en fysisk second-hand butik. Jeg gik ofte rundt og snakkede om alt det tøj jeg ikke kunne komme af med på de online platformene. Så det ente med at jeg ofte gav det væk til genbrug, selvom jeg synes det var lidt synd at mine Marlene Birger sager havnede der, når de fint kunne bruges af nogle andre. Så det er baggrunden for opstart af Tøjstory butikkerne. I Marts måned åbnede vi så endnu en butik i Aarhus. Min idé er at butikkerne skal være et alternativt til Trendsale, Anywear og loppemarkeder. Det skal være sjovt og hyggeligt at komme ind i vores butikker. Derfor er det vigtig for mig at butikkerne ligger centralt, så det er let tilgængeligt at kigge forbi butikken.

Hvert stykke tøj har en historie, altså en story hvorfra navnet stammer fra. Alle storyerne er skrevet ned og hænger på en lille seddel på hvert items. På grund af dette får hvert enkelt stykke tøj meget opmærksomhed. Indretningen af butikken er meget New Yorker-stil og jeg elsker det. I butikken finder du en blanding af forskellige mærker og prisklasser. I Tøjstory kan du altså finde alt lige fra Samsøe&Samsøe, Just Female til Day Birger et Mikkelsen, Marlene Birger, Sand og frem til de helt dyre mærker som Prada, Jimmy Choo og Chloé. 

Hvis du har noget tøj som du gerne vil af med, skal du bare henvende dig i butikken. Først tager du en snak med ekspedienten omkring prisen og hvad du selv har givet for tøjet. Derefter kigger ekspedienten dit tøj igennem og vælger det de tror, der kan sælges. Derved indgår du i en kommissionsaftale, hvor du kommer til at tjene 40% af hvad varen bliver købt for.

Skærmbillede 2014-07-25 kl. 15.54.27

Skærmbillede 2014-07-25 kl. 15.38.18

Skærmbillede 2014-07-25 kl. 15.57.07

Skærmbillede 2014-07-25 kl. 15.58.40Fortæl lidt om din egen tøjstil?

Jeg elsker at mixe brands og jeg mener, at man netop finder sin egen personlige stil ved at blande prisklasserne og mærkerne. Hvis jeg skulle beskrive stil, så er det rå og feminine med et twist af anderledes accessories. Jeg havde aldrig troet jeg skulle blive en del af modebranchen, men efter jeg har åbnet mine butikker, så er jeg blevet mere tøset. Jeg er fx startet med at se Sex and the city igen og film som Devil wears prada, om aftenen i sofaen med en god kop the. Jeg har altid elsket et franske Vogue og her i, finder jeg ofte inspiration til mine outfits.

Skærmbillede 2014-07-25 kl. 15.40.44

Skærmbillede 2014-07-25 kl. 16.03.40Fortæl lidt om dig selv og din hverdag?

Jeg har meget travlt i min hverdag, men der er ikke en dag som er ens. Tais og jeg bor i Aalborg, så det er ofte mig som står tidligt op og kører til Aarhus for at passe butikken. Det er ikke lige altid jeg når at få morgenmad, men jeg elsker at lave mig en kop the, så snart jeg ankommer til butikken. Den første opgave er, at ordne alt det nye tøj, som kunderne kom ind med dagen i forvejen. Jeg sætter det på bøjler og lave prismærker. Så åbner jeg butikken også kører dagen der ud af med kundeservice osv. Frokosten bliver ofte bare noget hurtigt og stående, som jeg har lavet hjemmefra. Når dagen er omme og butikken er lukket ned kører jeg hjem til Aalborg igen. Hjemme laver Tais og jeg altid rigtig god aftensmad og det bruger vi gerne lang tid på, vi elsker fransk og italiensk.

Ved siden af de to Tøjstroy butikker læser jeg til kandidat i Development and international relations på Aalborg Universitet. Det er heldigvis et studie med en masse selv studie, så jeg kan få det hele til at gå op i en højere enhed. Mange aftener går med læsning og opgaver. I perioderne hvor vi åbnede butikkerne har der været meget travlt. Både Tais og min familie og vores venner har hjulpet til med at male, gøre rent og få butikkerne til at skinne. Uden dem ville det næsten ikke kunne lade sig gøre.

Jeg elsker også at rejse og har blandet andet besøgt byerne Pais, Dubai, Miami og Borneo. Den næste rejser er en inspirationsrejse til New York.

Skærmbillede 2014-07-25 kl. 15.42.30Tak for inspirationen Isabella ♥

PS. Da jeg besøgte butikken faldt jeg over et par lækre Marc by Marc Jacobs ballerinaerne og en skjorte fra Mads Nørregaard. 

 

Leave a reply

Your email address will not be published.