Loading

Ny vegetarisk og vegansk café i Aarhus

DSC_0026

Mikuna er Aarhus’ nye vegetariske og veganske cafe. De tre ejere, Sigrid, Mette og Line, mødte hinanden  i Ecuadors regnskov hvor de arbejdede som frivillige på et dyrerehabiliteringscenter, og idag, ti år senere, er drømmen om et vegansk spisested blevet en realitet. Sigrid, Mette og Line har i mange år selv levet som henholdsvis vegetar og veganere, og har efterhånden opbygget et solidt opskrifts-repertoire. Selv har de tre veninder savnet vegansk mad i Aarhus og med Mikuna forsøger de at vise en side af det veganske køkken, der er alt andet end smagsløst og kedeligt.

Lige for at slå det fast betyder livet som veganer at alle animalske produkter er bandlyst, altså ingen kød, æg, mælk og andre mejeriprodukter der kommer fra dyr. Det kan for nogle lyde kedeligt at eliminere al kød og mejeriprodukter, men efter besøget hos Mikuna er denne fordom aflivet, i hvert fald for mig. Vegansk mad er alt andet end kedeligt – tværtimod er maden fuld af ekstra mange lækre grøntsager, krydderier, urter, bælgplanter og andre gode råvarer, der giver masser af smag, farve og mæthed. Ud over at lave vegansk mad har de masser af glutenfri muligheder og de bager selv deres eget lækre økologiske brød.

231Jeg var især vild med deres Mulligatawny (spørg mig ikke hvordan det udtales!) som er en indisk gryderet med linser, æble, kartoffel, chutney og koriander. Madoplevelsen blev dog toppet med deres alt for lækre, hjemmelavede og naturligvis veganske muffins…Oh dear det er lang tid siden jeg har smagt så gode muffins, og selvom jeg var propmæt efter alt det andet gode mad, blev den spist, rub og stub! 

Så hvad en du er veganer, ven/kæreste til en veganer, gerne vil leve mere bæredygtigt eller bare har lyst til at prøve en anderledes madoplevelse, kan jeg klart anbefale dig at slå et smut forbi Mikuna på Frederiksallé. Du kan også, med det samme, klikke forbi deres Facebookside (tryk her) hvor de dagligt frister med nye opskrifter og lækre madbilleder…

DSC_0003DSC_0010DSC_0043

Leave a reply

Your email address will not be published.