Loading

Opskrift på hjemmelavet honning is med karamelliserede mandler

I forlængelse af min is-guide i sidste uge fik jeg lyst til at videregive en virkelig lækker opskrift på hjemmelavet is. Opskriften er super simpel og du behøver ikke engang en ismaskine. Honningen forhindrer isen i at krystallisere og giver samtidig en lækker og naturlig sødme til isen. 

Honning is med karamelliserede mandler
6-8 personer/ca. 1,3 liter
6 pasteuriserede æggeblommer
200 g mandler
1,5 dl BiSTAD honning (Kan købes her) Alternativt kan du også bruge almindelig honning
½ liter fløde

Fremgangsmåde

1) Pisk æggeblommerne og 1 dl honning sammen i en skål
2) Rist mandlerne på en pande indtil de er gyldne. Tilsæt resten af ​​honning (0,5 dl) til mandlerne og lad dem karamellisere. Fjern panden fra blusset og hæld mandlerne ud på et stykke bagepapir. Lad mandlerne køle af og hak dem derefter groft. 
3) I en anden skål piskes fløden stiv og røres i skålen med æg og honning. 
4) Hæld isen i en beholder og sæt den fryseren natten over 

Tag isen ud mindst 15 minutter før den skal serveres for at få den bedste konsistens. Server isen med en håndfuld ristede mandler.

dsc_0019Aarhustøsen holder ferie i juli måned, men vender stærkt tilbage i august med en masse spændende indlæg og lækre give away’s. Nu er der kun tilbage at ønske alle jer læsere en rigtig SKØN SOMMER!!! 

Leave a reply

Your email address will not be published.