Loading

Part #2 Kähler Spisesalon

IMG_9453lille

I onsdags postede Trine første del om vores besøg hos Kähler, der handlede om Kählers flagskibsbutik Kähler & Friends. (Læs indlægget her)  Idag er det blevet tid til part #2 om Kähler Spisesalon i M.P. Bruunsgade. Spisesalonen forener Kählers flotte design med lækker mad, hvilket er to ting vi her på Aarhustøsen er ret så glade for. Derfor var der skruet en anelse op for forventningerne da vi trådte indenfor i Spisesalonen…  

En af de første ting man bemærker, når man træder indenfor i Spisesalonen er de rustikke langborde, der er omdrejningspunktet i den hyggelige lille restaurant. Det er samlingspunktet for middagen og rummer både den intime middag med kæresten eller veninde, det større selskab og spontane møder med andre gæster. I midten af lokalet er der ild i pejsen og sammen med brandestablen og lammeskind, der pynter på flere af stolene, giver det den perfekte stemning af hjemlig hygge og afslapning. Bordene er dækket med Kählers flotte tallerkener, kopper og kander, og det er svært ikke at lade sig friste til at slå et smut forbi Flagskibsbutikken efter middagen. 

Kählers menukort varierer alt efter årstiden, og der er stor fokus på at anvende sæsonbestemte råvarer. Der er dog elementer af gengangere, og især deres smørrebrød er en obligatorisk del af menukortet. Kähler er særligt kendt for deres smørrebrød og har sågar vundet prisen for Jyllands bedste smørrebrød. Vi var selvfølgelig nysgerrige efter at se, om der var noget om snakken, og smagte derfor tre forskellige smørrebrød: Deres “hoppende høne” med hønsesalat med champignon og østerhatte, deres “hilsen fra havet” med skaldyr, knoldselleripuré og porre, samt deres “vesterhavsvandring” med lufttørret skinke, høost og pocheret æg. Vores personlige favorit var uden tvivl “vesterhavsvandringen” som i den grad lever op til forventningerne om Jyllands bedste smørrebrød. De forskellige ingredienser komplementerer hinanden perfekt og farvesammensætningen er flot og indbydende. Der er i den grad tale om en opgradering i forhold til et traditionelt stykke smørrebrød!

43

Udover Kählers smørrebrød smagte vi Kählers kyllingesalat med brødcroutoner, æbler og syltet knodselleri. Den var virkelig lækker og perfekt som en let frokostsalat. Sidst, men ikke mindst fik vi serveret et “Kählerfad” som var et sammensurium af små lækre retter: bønnekompot, savojkål-relish, timianchips, syltede rødbeder, svinerillette, blandet salat marineret i honning/sennepsdressing, oksepølser, ost og grønkåls- og mandelpesto. Jeg er og bliver fan af fade hvor oplevelsen kan deles og der kan smages på lidt af hvert! 

En anden ting jeg virkelig godt kan lide ved Kähler er, at de gør noget ud af at fornye sig og tænke nyt. Der bliver, som sagt, jævnligt ændret i menukortet, men derudover holder de ofte events og arrangementer hvor mad, hygge og nye oplevelser er i fokus. Som eksempel nærmer påsken sig med hastige skridt, og Spisesalonen byder i den forbindelse indenfor til klassisk påskefrokost med et moderne twist søndag d. 13. april kl. 13.30-15:30. Påskebuffeten vil indeholde masser af spændende retter, specialøl og selvfølgelig snaps fra Hr. Skov. Du kan læse mere om påskefrokosten her. 

12

Det er helt sikkert ikke sidste gang jeg besøger Kähler Spisesalon og jeg kan klart anbefale det til dig der har lyst til en helstøbt Kähleroplevelse, hvor deres fine design er forenet med lækker nordisk mad.  

Dette indlæg er sponsoreret eller en del af en ambassadør aftale.

Leave a reply

Your email address will not be published.